Toner ne işe Yarar

Toner yazıcı nedir?

Tonerin mürekkebe benzediğini merak ediyorsanız, kısa cevap, aralarında çok büyük teknoloji var. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, renklendirici madde eklenmiş sıvı bir ortama bağımlıyken, lazer yazıcılar, bir baskı tamburuna benzersiz bir elektrostatik yük yansıtarak çalışır. Bu, temel olarak, yazıcınız ister metin ister basit resimler olsun, her işte yazdırdığı şeyi bu şekilde tanımlar. Toner ne işe Yarar

Toner nasıl çalışır?

Genellikle tek bir kartuşta saklanan yazıcı toneri , daha fazla doğruluk ve kontrol sağlayan granüle plastikten yapılmış toz bazlı bir baskı ortamıdır. Toner tozu toplanır ve daha sonra şarjlı baskı tamburu tarafından kağıda aktarılır. Son adım olarak, toner parçacıklarını eritmek ve baskınızın düzgün şekilde ayarlandığından emin olmak için kağıt ısıtılır.
Tamburun elektrostatik yükü lazerler tarafından yazdırılır, bu nedenle “lazer yazıcı” terimini kullanır. Lazer baskı çoğunlukla siyah beyaz baskıları içerirken, yukarıda bahsedilen dört kartuşlu yapılandırma ile renk seçeneklerini bulabilirsiniz.

Yazıcı Toneri ve Mürekkep Arasındaki Farklar

Toner ve mürekkep arasında, yazdırma işleminden aygıtınızda kullanacağınız kartuş tipine kadar pek çok fark vardır. Mürekkep, geleneksel mürekkep püskürtmeli ev yazıcılarının çoğunda standart olsa da, lazer yazıcılar çıktıları için toner ve lazerlere bağımlıdır. Kendi benzersiz teknolojilerine dayandıkları göz önüne alındığında, kendi benzersiz avantaj ve dezavantajlarına da sahip olduklarını göreceksiniz.

Lazer baskının genellikle daha büyük ofislerde ve işletmelerde kullanıldığı düşünülür, ancak teknoloji daha yaygın hale geldi. Verimli toner kartuşlarını işlemek için üretilen lazer yazıcılara, sürekli iyileştirmeler, çeşitli yazıcı pazarı ve kendi benzersiz gereksinimlerine sahip tüketici çeşitliliği sayesinde her yıl daha fazla erişilebilir.

Toner tabanlı lazer yazıcıların ne kadar verimli olabileceğini bilmiyorsanız, muhtemelen teknolojiyi daha yakından tanımaya değer. Elbette hangi formatı tercih ettiğiniz, lazer mi yoksa mürekkep mi, büyük ölçüde yazıcınızı gerçekte nasıl kullandığınıza bağlıdır. Ne kadar yazdırdığınız ve ne yazdırdığınız, bakım ve maliyetler üzerinde hayal edebileceğinizden daha büyük bir etkiye sahip olabilir.

Her iki formatta da hız kazanma

Önce iki teknolojinin nasıl çalıştığını tartışalım, sonra her ikisinin de avantajlarına bir göz atalım. Bütçeniz, baskı hızı ve doğruluğu, yüksek hacimli baskı ve fotoğraf ve renkli baskı gibi daha özel ihtiyaçlarınız üzerindeki potansiyel etkiyi keşfedeceğiz. Mürekkep ve toner arasındaki birçok teknik farklılığa rağmen, bu özellikler tüm kullanıcılar için önemlidir.
Tonerli yazıcı mı yoksa mürekkepli yazıcı mı satın alma konusunda hâlâ modası geçmiş bazı varsayımlarınız varsa, her özelliği ayrıntılı olarak ele alacağız. Şimdilik, lazer baskıyla ilgili en büyük yanlış kanı, en çok boyut ve maliyetlere bağlı. Tüm lazer yazıcıların masa başı olduğunu ve mürekkep püskürtmeli muadillerinden çok daha pahalı olduğunu varsaymak hala kolay.
Neyse ki, bireysel kullanıcılar, yeni işletme sahipleri ve uzun vadeli baskı kalitesine büyük ihtiyaç duyan herhangi bir profesyonel için o günler geride kaldı. Yeni ve geliştirilmiş teknoloji sayesinde, her zamankinden daha fazla bütçe dostu ve kompakt lazer konfigürasyonları arasından seçim yapabilirsiniz. Yalnızca HP Muadil Toner yazıcı seçiminde, çok sayıda belgeyi yazdırmak için en son lazer yazıcıyı veya daha karışık çıktılar için çok yönlü bir mürekkep püskürtmeli yazıcıyı isteyip istemediğiniz konusunda büyük bir çeşitlilik bulacaksınız .
Şimdi, özellikle evler ve aileler için harika bir beygir aygıtı olan geleneksel mürekkep püskürtmeli yazıcıdan başlayarak her bir teknolojinin nasıl çalıştığına bakalım.

Mürekkep püskürtmeli yazıcı nedir?

Mürekkep kartuşları kullanan çoğu tüketici yazıcısı, mürekkep püskürtmeli yazıcılar olarak bilinir. Bazı mürekkepler diğerlerinden farklı formüle edilirken, hepsi sıvı bir baza ve bir çeşit renklendirici maddeye bağlıdır. Birçok ev kullanıcısı için bu tanıdık standarttır. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, esasen evde yazdırmayı çok kolaylaştırır ve gelecek yıllarda da faydalı olmaya devam edeceklerinden emin olabilirsiniz.

Mürekkep püskürtmeli baskının temelleri

Adını, baskı sırasında mürekkep dağılımını kontrol etmek için ısı ve fizik kullanan termal mürekkep püskürtme işleminden alan bu yazıcılar, onlarca yıldır piyasada. Püskürtme uçları temel olarak yazıcının yerleşik yazılımı tarafından denetlenir ve bir baskı üretmek için her bir kağıt yaprağına küçük damlalar halinde mürekkep püskürtürler.

İşlem, yalnızca siyah beyaz yazdırdığınızda en verimli şekilde gerçekleşir. Ardından, yazıcınızın her görüntü veya grafik için doğru kompozisyonu oluşturabilmesi için, renkli ve fotoğraf baskılarında fazladan biraz gecikme yaşayacaksınız. Bu nedenle, inkjet ile HP siyah toner ve HP renkli Toner baskı süreleri arasında genellikle küçük bir fark yaşarsınız, ancak bu genellikle nispeten azdır.

Mürekkep kaynağı ve kartuş yapılandırmaları

Mürekkep kaynakları için çoğu mürekkep püskürtmeli yazıcıya toplamda iki veya dört kartuş yüklenir. Her zaman siyah mürekkebe ayrılmış bir kartuş ve üç ayrı renkli kartuş (camgöbeği, macenta ve sarı) veya tek bir üç renkli kartuş bulacaksınız. Üç renkli kartuş, özel renkli kartuşları kullanmaya yakın netlik elde etmek için her yazdırıldığında üç mürekkebi de karıştırır.
Üç renkli kartuşlar kesinlikle daha kullanışlı olabilir ve daha küçük yazıcı tasarımlarında yerden tasarruf sağlayabilir. Ayrıca, üç ayrı renkli kartuş satın almaya kıyasla size biraz para tasarrufu sağlarlar. Ancak, genellikle daha az verimlidirler çünkü bir renk azalırsa tüm kartuşu değiştirmeniz gerekir.

Toner yazıcı nedir?

Tonerin mürekkebe benzediğini merak ediyorsanız, kısa cevap, aralarında ışık yılı olduğudur. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, renklendirici madde eklenmiş sıvı bir ortama bağımlıyken, lazer yazıcılar, bir baskı tamburuna benzersiz bir elektrostatik yük yansıtarak çalışır. Bu, temel olarak, yazıcınız ister metin ister basit resimler olsun, her işte yazdırdığı şeyi bu şekilde tanımlar.

Toner nasıl çalışır?

Genellikle tek bir kartuşta saklanan yazıcı toneri , daha fazla doğruluk ve kontrol sağlayan granüle plastikten yapılmış toz bazlı bir baskı ortamıdır. Toner tozu toplanır ve daha sonra şarjlı baskı tamburu tarafından kağıda aktarılır. Son adım olarak, toner parçacıklarını eritmek ve baskınızın düzgün şekilde ayarlandığından emin olmak için kağıt ısıtılır.
Tamburun elektrostatik yükü lazerler tarafından yazdırılır, bu nedenle “lazer yazıcı” terimini kullanır. Lazer baskı çoğunlukla siyah beyaz baskıları içerirken, yukarıda bahsedilen dört kartuşlu yapılandırma ile renk seçeneklerini bulabilirsiniz.

HP LaserJet ailesiyle tanışın

HP®, öncü mürekkep püskürtmeli yazıcılara ek olarak, 1984’te ilk LaserJet yazıcının piyasaya sürülmesiyle iş baskısında da devrim yaptı . Daha gürültülü ve hantal alternatifler üzerinde sayısız iyileştirmeler sundu ve aynı zamanda dünyanın ilk masaüstü lazer yazıcısıydı. Resmi tarihe göre “LaserJet neredeyse sessizdi; ofis personeli, belgeleri üretirken lazer yazıcının yanında otururken telefonda konuşabiliyordu.” [1]

Son derece sessiz ve kolayca saklanabilecek kadar küçük olan ilk HP LaserJet’ler, papatya tekerlekli yazıcı gibi daha eski, daha büyük formatların yerini aldı. Bu gürültülü, ağır cihazlar, daktilolara fiziksel benzerlikleri nedeniyle kolayca tanınabilir. HP’nin lazer yazıcıları, genel belge yazdırma için daha verimli bir seçenek oluşturarak dünyanın iş yapma biçimini kolaylaştırmaya yardımcı oldu.

Mürekkep püskürtmeli baskının avantajları

Inkjet baskı dünyasında önemli bir rol oynar ve genellikle ofis ortamında ve hatta evde bir lazer yazıcının tamamlayıcısı olarak kullanılır. Lazer, büyük ölçekli belge ihtiyaçları olan bir ofis için harika olsa da, inkjetin çok yönlülüğü göz ardı edilemez.

1. Daha küçük fiziksel ayak izi ve ödeme fiyatı

Daha küçük lazer yazıcılar yaygınlaşırken, inkjet yazıcı en kompakt seçeneğiniz olmaya devam ediyor. Bazı mürekkep püskürtmeli yazıcılar, kasada lazer muadillerinden çok daha ucuzdur. HP’nin yüksek kapasiteli kartuşlarına çok erişilebilir bir fiyatla erişim sağlayan HP DeskJet 1112 yazıcı gibi göze çarpan modelleri düşünün . Mürekkebi tonerden daha sık değiştirmeniz gerekse bile, HP DeskJet gibi modeller uygun maliyetli, yerden tasarruf sağlayan bir baskı çözümü bulabileceğinizi kanıtlıyor.

2. Renkli ve fotoğraf baskısı için üstün format

Üstün renk harmanlama yetenekleri ve daha fazla kağıt türü için destekleri sayesinde, mürekkep püskürtmeli yazıcılar genellikle fotoğraf baskıları için en iyisidir. Aile anılarınızı paylaşırsanız, karmaşık görüntüler veya grafikler basarsanız veya mümkün olduğunca net olması gereken herhangi bir şey üretirseniz bu gerçek bir avantaj olabilir.
Buna rağmen, toner yazıcılarının yalnızca siyah yazdırabileceğine dair yanlış kanıyı ele almakta fayda var. Karmaşık görüntüler ve fotoğraflar için mürekkep püskürtmeli en güvenilir seçenek olsa da, HP’nin toner yazıcılarının neredeyse yarısı renkli baskı için iyi donanımlıdır .

3. Farklı ihtiyaçları olan kullanıcılar için daha iyi

Sayfalarca metin yazdırmayan daha çeşitli ihtiyaçları olan kullanıcılar için, inkjet kazanma eğilimindedir. Daha ucuz bir başlangıç ​​fiyatı ve daha iyi renkli baskılar ile inkjet yazıcı, düşük hacimli baskı kullanıcıları için mükemmel bir seçenektir. İhtiyacınız olan her şeyi ortaya çıktığı gibi halledebilirsiniz.
HP Instant Ink gibi hizmetler ayrıca yedek mürekkep kartuşlarını daha uygun maliyetli ve kullanışlı hale getirir. Hizmetle uyumlu herhangi bir yazıcı, mürekkebin azaldığını otomatik olarak algılar ve sizin için değiştirme siparişi verir. Tek yapmanız gereken baskı hacminize göre bir plan oluşturmak. HP Instant Ink, öngörülebilir bir baskı rutini olan herkes için paradan ve zamandan tasarruf etmenin harika bir yoludur.

Toner yazdırmanın avantajları

Şimdi yazıcı tonerinin avantajlarına bir göz atalım.

1. Yüksek hacimli baskı kullanıcıları için daha uygun fiyatlı

Yazıcı toneri ve lazer yazıcıların en önemli avantajları, minimum atık ve yinelenen tedarik maliyetlerinde azalmadır. Lazer yazıcılar genellikle ilk satın alma sırasında biraz daha pahalıdır, ancak genel tasarruflar aslında orijinal karşılaştırmamıza indirgenir: yazıcı toneri mi mürekkebi mi?
Mürekkebin yeniden doldurulması veya değiştirilmesi hala nispeten pahalı olsa da, toner tozu zamanla çok daha uygun maliyetlidir. Bu aynı zamanda daha verimli ve daha az savurgan hale getirir çünkü mürekkep püskürtmeli kartuşlar genellikle kullanıcıları tamamen tükenmeden önce kartuşları doldurmaya veya değiştirmeye zorlar.
Kısacası, lazer yazıcılar, uzun belgeler veya taslaklar gibi en büyük projeleriniz için mükemmel bir seçenektir, mürekkep ise hemen hemen her şeyin icabına bakabilir. Sıklıkla çeşitli veya planlanmamış ihtiyaçları olan ofisler veya profesyoneller için, daha küçük bir mürekkep püskürtmeli kompakt bir HP LaserJet, ihtiyacınız olan her şeyi halletmenin harika bir yoludur.

2. Daha yüksek hassasiyetli baskılar

Tabii ki, inkjet’ten mükemmel kalitede, hassas baskılar elde etmek hala mümkündür, ancak lazer baskı ile ilgili teknoloji ve toner daha fazla güvenilirlik vaat ediyor. Örneğin, tonerle, mürekkeple karşılaşabileceğiniz aynı kanama veya lekelenme riskiyle karşı karşıya kalmazsınız. Bu, daha büyük baskı projeleriyle daha fazla tutarlılığın ve daha iyi kalitenin keyfini çıkarabileceğiniz anlamına gelir.

3. Ortalama olarak daha iyi baskı hızları

Toner yazıcılar ayrıca genellikle mürekkep püskürtmeli yazıcılardan çok daha hızlıdır, bu da yüksek hacimli yazıcılar için bu kadar arzu edilmelerinin bir başka nedenidir. Yalnızca tüm baskı sarf malzemelerinizden tasarruf etmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda büyük işlerle uğraşırken oturup endişelenmenize gerek kalmayacak kadar ortalama yüksek baskı hızlarına da sahiptirler.
Gerçekten yüksek baskı hızlarına sahip çok sayıda model bulacaksınız, bazıları dakikada 50 sayfa işaretine kadar uzanıyor. Uygun fiyatlı HP LaserJet Pro M402dne bile dakikada 40 sayfaya kadar çıkabiliyor. Toner ne işe Yarar